joi, 28 iulie 2011

RELAȚII DE KARMĂ


Căci nu există cer fără pământ 
Nici pământ fără ape
Vă zic:
Lumea de sus fără cea de jos și inversul ei,
Precum nici adevăr fără judecata lui.
Cum inima bate fără oprire
Și se oprește fără bătaia ei.
Cum nici lacrima nu pornește fără o durere,
Sau bucurie.
Din om facerea-i nu e întâmplare.
Vă zic:
ÎN OCHIUL VOSTRU NU ÎNCAP
TOATE LUMILE

  
Celestine Mihaela, "Dihotomia Genului"



RUPEREA LEGĂTURILOR ANCESTRALE

KARMA - Efectul lumilor și urmările ei, nu se întâmplă neapărat în viața actuală, chiar dacă noi uităm, ele se pot întâmpla în viiitor. Ceea ce determină cauza și efectul este practic efectul  de bumerang despre care am mai vorbit și în alte posturi. 
Prin acest efect noi avem frâurile acțiunilor noastre, ba mai mult suntem răspunzători pentru ele, chiar dacă odată cu o nouă naștere, nu ne mai amintim nimic.
De ce nu ne plătim toate faptele în aceeași viață?
Există decalaje și nu mai e un secret asta, fiecare acțiune are timpul ei de manifestare, un timp propice maturizării noastre pentru a le îndeplini. Până aici putem spune că universul are o lege pertinentă, însă uitarea și decalajul determină crearea noilor legături karmice prezente care duc la un șir infinit de materializări.
Există capăt?
Când apare consumul final?
Cum rupem aceste legături?
Că să răspundem la aceste întrebări, trebuie să eliminăm din start ideea de păcat.
NU EXISTĂ PĂCATE!
Totul e cerc repetitiv. 
"Păcate" - o denumire creştină dată lecţilor neterminate  ale omului, pentru tot ce n-a inţeles şi n-a reuşit să ducă la bun sfârşit de-a lungul vieţilor sau pentru ce-a ales de înaltă sau joasă vibraţie, în fiecare viaţă.
Karma nu reprezintă ceva negativ, nu este ceva punitiv, este doar acea traducere simplă din popor: Ce semeni - culegi, astfel că orice faptă bună sau rea se va întoarce tot la tine, într-un timp anume.
 E ca și cum ne programăm viitorul fără să avem  habar că  facem asta, noi suntem cei care ne alegem totul dinainte,  cei care ne scriem propriul nostru destin.
 Iată de ce nu putem rupe aceste legături ancestrale și orice metodă de a încerca asta, nu face decât să ne devieze și mai mult de la ceea ce am ales deja să ducem la bun sfârșit.

ORICE MIEZ ARE ADAMUL LUI
Spuneam într-una din scrierile precedente, cum că cea mai puternică legătură karmică este legătura ombilicală: mamă - făt, legătură care a păstrat o încărcătură specială în ultimile materializări.
Această legătură are o așa-zisă ținere de minte, pentru că se presupune a fi întemeiată pe fundamente afectivo-emoționale, când cele două suflete au fost la un moment dat foarte aproape unul față de celălalt.. fie iubiți, fie frați.
De ce mama își bate copilul, pentru că se răzbună? Din punct de vedere psihologic există mereu o explicație: Se poate răzbuna pe copil pentru faptele soțului, sau pentru că mama însăși a fost un copil maltratat de părinți. Dar dacă privim un pic dincolo, chiar și efectul retroactiv reprezintă o legătură ancestrală - și anume legătura pe grade de rudenie.
Efectul de consum în revers sau bumerangul, este de fapt acțiunea copilului bătut, care ar fi putut fi foarte bine soțul mamei actuale.

Bineînțeles că nici un om normal nu ar putea urma logica acestui mecanism universal, ar fi prea mult pentru amnezia ipochimenului de rând, asta face să apară ideea de vinovăție în planul prezent. 
Ne găsim vinovați cu ușurință, fie că asta ne absolvă aparent de o durere sau o rană mai veche, neînchisă la timp, fie că nu putem accepta în veci, că tot ce ni se întâmplă bun sau rău în astă viață, e alegerea noastră, propriul nostru bici.
Și-atunci pe cine mai dăm vina?
Nu ne mai trebuie un Lucifer căzut și nici un Dumnezeu nedrept sau salvator.
Suntem proprii noștri Dumnezei, cei care am ales să ne plătim faptele neterminate la timp, a nu se înțelege că ne autopedepsim astfel, ci pur și simplu ne curățim karmic.


REALITATEA INVERSĂ

Suprapunerea planurilor materiale aduce cu ea inversarea realităților, alfel zis, ceea ce ochiul prezent nu intuiește  a fi din trecut, e pură întâmplare, sau ilogic, nedrept, invers firescului.
Singura formulă de bun simț când nu ne explicăm ceva în panul reallității actuale este să-l numim nedrept sau fatidic: "e nedreaptă viața, nu meritam asta, de ce mie, sunt un condamnat, etc"
Orice imagine care contrastează cu faptele noastre, gen: năpastă, blestem, vine ca o confirmare a neputinței noastre de a înțelege linia destinului și logica lui.
E ca și cum am găsi firesc ca un elefant să prindă fluturi sau camera Dvs să fie luminată de o pară,din care ne e poftă să mușcăm, ori de câte ori se aprinde.

Iată de ce nu putem concepe că nu e bine să urâm când ne simțim trădați pe nedrept, sau înșelați, de ce nu putem mușca din para aia, răzbunători, când gustul ar fi fost atât de dulce. 
De ce nu putem accepta că adevărul nu e la vedere, de ce să ne gândim mereu că totul se întoarce la noi și că deși am fost biciuți fără nici măcar să înțelegem de ce, trebuie să nu manifestăm durerea ca fiind un act de revoltă.
Așa ceva e prea mult pentru o specie care nu ține minte de unde vine şi încotro se duce.
Până la urmă așteptarea ne face a fi niște creatori, nicidecum regăsiți în noi înșine. 
Dacă suntem conștienți de asta, dacă suntem niște creatori vii, de realități perpetue, ciculare, dillatate retroactiv, atunci de ce nu putem accepta că un elefant poate prinde fluturi și o pară în formă de bec, poate lumina când vrem noi?

IUBIREA ȘI KARMA

CLIC MAI JOS PENTRU A MĂRI

 Conform a ceea ce am scris mai sus, relațiile de karrmă NU înseamnă iubire!  CITEȘTE AICI
Relațiile de karmă se consumă ușor, pot lăsa urme adânci, aproape că ne simțim încorsetați de persoana cu care am consumat deja o relație de așa-zisă Iubire. 
Spunem cu foarte mare ușurință - te iubesc - și deși suntem sută la sută convinși că asta e iubirea, ea se consumă în timp, intervine bine-cunoscuta rutină, nu mai simțim flama, intriga, dorul, fiorul, inima nu mai bate la fel ca la început.
Ajunși la finele acelei relații cu ușurință proclamată - Iubire - simțim că deși nu mai suntem împreună, nu putem să ne eliberăm de acea persoană, ba mai mult, avem strania senzație că ne ține pe loc, că nu putem merge înainte, chiar dacă facem orice să ne debarasăm, agățându-ne cu ușurință de primul venit. Dar putem spune realmente că am trăit o relație de iubire?
Așa de pasageră e iubirea? 
Vine și pleacă când vrea ea?
Vorbim aici de relații clare din trecut care se consumă în prezent, legături care dacă nu suntem atențî, în loc să le consumăm, le recreăm. 
Iubirea nu trece, 
Nu e pasageră, 
Nu se consumă.
Cuplurile care au fost împreună și nu mai sunt, nu au consumat legături de Iubire, ci legături de Karmă.
Încercați să delimitați asta când vă hotărâți să legați o familie, să aduceți pe lume copii, care vor fi cu siguranță,  legăturile Dvs. karmice.
CUPLU NU ÎNSEAMNĂ IUBIRE - Iubirea e în tot și-n toate, nu e dată de ideea de cuplu sau de orice altă relație, ci e dată de însăși conștiința cu care preluăm și consumăm lecțile ancestrale.
Indiferent ce legături aveți de ars viața asta, aveți grijă să nu creați altele noi, pentru că uitarea ne determină cu ușurință să facem asta. 
Fiți corecți cu voi înșivă indiferent de cine sunteți atrași și întrebați-vă un singur lucru, ori de câte ori hotârâți să-l alegeți:
VĂ MINȚIȚI CĂ ÎL PUTEȚI DUCE, doar pentru că aveți mare nevoie de el, la acel moment?




5 comentarii:

  1. A fost un moment(amintire deja) cand imi prindeam urechile in cuvintele tale..Acum imi sunt precum ciresele de mai..prinse cercei.:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pricep acum de ce nu-ti place Osho. El spune: "Iubirea nu-i o relatie intre doua persoane" Cu asta si tu (cred ca) esti de acord. Dar continua apoi: "Este un stadiu al constiintel tale". Iar tu spui ca Iubirea insasi e constiinta. Noi suntem iubire, deci noi suntem constiinta. Cu conditia sa fim treziti, nu? Caci altfel suntem nimic mai mult decat consumatori de karma, o "hrana" fara sfarsit.
    Osho vede iubirea ca stadiu al constiintei (poate fiindca respinge cu tarie ideea de Dumnezeu), ori Constiinta e dumnezeire. Iar Dumnezeu nu cunoaste"stadii": El este.
    Am inteles ceva, sau ma invart in jurul cozii?
    :)
    Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tiza mea scumpă,eu ca prostu,înainte de toate observ,că ai un nou look(iată ce deşteaptă sunt:)))))]..şi ţi-ai vopsit părul roşcat(ce coincidenţă şi eu l-am vopsit la fel)şi îţi stă teribil de bine..nu am găsit alt cuvând în afară de teribil acum ptr.a sublinia admiraţia mea pt.cum arăţi:)..da înţelegi tu!....acum ,referitor la subiect..demonstraţia ta este foarte inteligibilă şi desigur şi inteligent scrisă...dar personal nu cred în karmă evident îmbuibată în şcoală,de filozofia marxist leninistă pe care la vremea mea,mi-am însuşit-o conştiincios,dar nu şi la modul fanatic..de aceea respect credinţa fiecăruia şi iau şi eu ce-i bun de la fiecare...ca să mă explic de ce nu-mi convine această interpretare..când aud explicaţii gen,bărbatul de acum ţi-a fost copil în altă viaţă,am o senzaţie de incest şi involuntar mă culpabilizez gândindu-mă că aduc o impietate universului,şi nu religiei ptr.care la fel eu am o altă înţelegere vis-a-vis de ea....sau cu ideea că am fost bărbat în altă viaţă,deja pot crede că relaţia mea cu al meu soţ este de tim homosexual sau lezbian caz în care el ar fi fost femeie pe atunci precum se spune...cu plata şi aici am de comentat,iar nu sunt de acord,pt.că am văzut oameni fel şi fel la viaţa mea şi majoritatea chiar nu plătesc nimic..le vine totul pe tavă şi sunt din cei ce afirmă cu tărie că nu există destin ci doar voinţa de a fi cee ce sunt...ceea ce cred eu este o părere personală sui generis,pe care o mai strecor pe ici pe colo în însemnările mele,şi la urma urmei acest mister ce dăiniue de milenii asupra omenirii,o fi un scop sau poate nu-i nimic cine mai ştie câte definiţii se vor da existenţei până se va afla dacă se va afla adevărata idee a venirii noastre pe lume...
    dacă deranjez cumva cu părerea mea,te rog să nu publici comentariul şi ai încredere că în sufletul meu rămâi aceeaşi fiinţă de dincolo de constelaţia în care trăim,pt.că asta este ideea ce o cred eu,faptul că venim din alte galaxii sau constelaţii,pentru a primii lecţii de viaţă utile pentru tărâmurile pe care ne vom întoarce într-o zi:)..îmbrăţişez cu mare drag,"la steaua ce a răsărit..."..

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit...a fost explicit....chiar interesant....sincer sa-ti spun pentru mine pare complicat sa-mi pun multe "de ce"-uri...am ajuns acolo unde tac si privesc mai mult...mai pandesc si cate un rasarit. :)
    ...o zi cat mai buna iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se duce vântului ( ca să nu stricăm poezia sufletului ) ideea de cuplu . Că vrem sau nu , că înţelegem au ba , că e relaţie sau legătură , până la urmă tot karmă trebuie să fie , karmă trebuie să-i zicem , pentru că nimic nu e nemuritor , nimic nu e trăit CONSTANT dintr-o extremă în cealaltă a vieţii ... Ne * lamentăm * pe noţiunea de iubire ( chiar dacă această trăire reprezintă naşterea , existenţa şi sfârşitul a ceea ce suntem ) , dar o considerăm păcat , fără să conştietizăm că este lucrul ( deşi m-aş autocorecta spunând sentimentul , nu lucrul , pentru că n-o ţesem ci o trăim , cu sau fără broderie ) care trebuie să se întâmple , nu fiindcă am putea dirija noi totul , ci pentru că rezonăm sau suntem rezonaţi de alţii . Cauza ?! Infinite şi nedesluşite motive percepute de bietul nostru conştient sau subconştient , dar care ar trebui să fie subordonate , aşa cum spune şi Flipi acelui izvor al înţelepciunii spre deschidere şi acceptare , produs al întâmplărilor care ne măzgălesc , la propriu sau figurat , zborul prin această lume . Nu stau să fac analiza fatidicului , a năpastelor , a pedepselor divine sau umane pentru că , în accepţiunea mea , unii se înalţă pentru ca alţii să coboare şi neapărat trebuie să existe undeva un scurtcircuit al faptelor ... Greu de spus câţi ( nu ) muşcă şi câtî ( nu ) se aprind în para exemplificată de tine , Celestine , şi mai imposibil de determint este numărul celor care cred că elefanţii ţes pânze de păianjen , în care să prindă fluturii din stomac sau coconii din minte ... M-am abătut într-un pic de metaforă , dar sigur m-ai înţeles ... Înalţă cuvântul , Mihaela ! Se va materializa BLOGOSLOVIT de tine ! Şi eu pe-aici , cu o părere de bună seara , suflet serenisim ! DAR cu mult drag ... atât cât poate genera mintea şi sufletul unei simple femei ...

    RăspundețiȘtergere