sâmbătă, 4 aprilie 2015

LUCY - DE LA EVOLUTIE LA REVOLUTIE






Renumitul regizor francez Luc Besson care a adus pe marele ecran "Leon" si "Al 5-lea Element", reuseste sa sparga orice lege a Universului cu un film de proportie, care pe mine m-a marcat n sensul bun.
Nu a ales intamplator numele  LUCY, conotatia lui pleaca de la cea mai puternica forma de lumina, care initial a fost  INCREATA apoi a cazut si a devenit Luciferica, CREATA si folosita gresit.
Inca un vizionar, un om care a adus nu doar prin regie ci si prin forma data,  accesul la Macro Cosmos.


 
 Filmul a trezit in mine confirmari demult apuse, bucuria de a sti ca ideile care vin prin orice mod, cale, reprezentatie - ne da accesul in retea, ma face sa ma simt inca odata invaluita de sinergia cu care conectam unii la altii, iar ideea unicitatii si a invidivualitatii, a ierahii si autencitatii moare, se dizolva, abdica de la tronul speciei infometate dupa faima, varf piramidal, manipulare, auto-distrugere!
Luc Besson, acest JEDI al ideologiei futuriste, m-a uimit, m-a fascinat si m-a deterinat sa fac un  PAY IT FORWARD la tot ce am trait empatic.






Vorbim aici de legile nescrise, de incapacitatea umana de a scrie sub dominatia unui singur element unic: T I M P U L 
Singurul dusman al celulelor care programeaza fiinta la aparitie, forma, analiza, limita, intrebari.
Timpul este martorul aparitiei si disparitiei noastre ca celula, dar nu definitiv, ci pe o frecventa invizibila noua.
Filmul este genial si recunosc ca m-am indragostit de acest regizor care de altfel este si scenaristul vinovat pentru ideile lui revolutionare.
Va daruiesc si voua bucuria cu care am retrait amintirea de-a fi a speciei mele cu capacitatile ajunse la limita!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu