duminică, 14 septembrie 2014

DARUL LUI JONAS
























Un film revoluționar care apare după romanul lui Lois Lowry cu același nume.
JONAS poate fi o trimitere la IONA - revelația din mitul Peștelui sau acel ICHTUS al celor care dețin adevărul lumilor.
Regizorul Philip Noyce sparge sistemul cu o regie originală, cu imagini suprapuse, aparent simplu redate și cu un mesaj dincolo de ele, care zguduie opacitatea lumii tridimensionale.
Deși nu e un film care să fie înțeles de un public larg, cotat ca fiind un film mediocru, ideea revelatoare a filmului are la bază o trăire intensă, vizionară și prolifică a unui deschizător de realități multidimensionale în care viitorul și prezentul nu sunt cronologii emise de o minte care visează.
Lois Lowry reușește să aducă în romanul "Dăruitorul" o nouă ideologie a unui percept cunoscut dar îngropat de sistemul socio-uman prin manipulare și selecție a populației.
 Ideea filmului e simplă iar mesajul de-a dreptul genuin:

NU POȚI EVOLUA ȘI NU POȚI TRECE LA O DIMENSIUNE NET SUPERIOARĂ FĂRĂ SĂ ARZI TRIDIMENSIONAL LECȚIA UMANITĂȚII.

Oricât de multe curente iluministe ar apărea acum promovând ideea unei evoluții și a unei treceri spre alte dimensiuni ierarhice, omul încă nu stăpânește lecția desăvârșirii umane, simplitatea și aceptarea haosului și autodistrigerii în masă pentru  reîntoarcerea acasă - la sursa IUBIRII.
 Totul este așa cum trebuie să fie indiferent de haos și autodistrugere. Numai prin cădere se stabilește o regenerare ciclică.
Filmul poate fi vizionat acum și pe pagina mea de blog:
 

CLIC AICI PENTRU VIZIONAREA FILMULUI




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu