sâmbătă, 12 aprilie 2014

O FORMĂ DE ZODIAC ANCESTRAL ROMÂNESCZodiacul Vechi Românesc se suprapune destul de mult pe cel european, doar că fiecare zodie corespunde fix unei luni din calendar. Sunt 12 zodii, câte una pentru fiecare lună a anului, iar semnul poate fi identificat după trăsături fizice și de caracter, după faptele și gândurile lui.

ZODIA TAPULUI

LUNA LUI GERAR (ianuarie)
Cine se va naste sub aceasta zodie va fi dulce la vorba, lungaret la obraz si rumen. Frumos la cautatura, muncitor, viclean, lacom, gânditor, tacut, iubitor de avutie, mânios, saracacios, foarte pazitor de taine. Cautatura lui îndreptata tot la pamânt, nasul lat si carnos, tare în genunchi dar lesne se îmbolnaveste. Semn va avea în piept sau într-un genunchi sau în obraz, va fi înalt, la vorbe multe va fagadui si putin va da. Nascocitor de pricini, mâhnit la fata, când va gândi ceva va uita lesne. Plecat la griji si la juraminte neînfricosat, nepasator, de pedepse fricos, nu asa bun la negustorii dupa cum vrea se se arate, fatarnic si îndemânatic la fapte rele.

ZODIA UDATORULUI
LUNA LUI FAURAR (februarie)
Cine se va naste în aceasta luna este minunat la obraz, vorbitor si binepovatuitor. Va fi slab la sânge, blând la vorbe, la trup drept, dar una va vorbi si alta va face. Va fi cuminte, smerit, milostiv, credincios, gânditor la lucruri mari si norocos. Îi va ramâne mare mostenire de la rudenii. Frumos la trup, cu niste vine iesite în fata, blând, cu mintea înalta si bun chivernisitor.Copilul de parte barbateasca va fi iubitor de învataturi, când se gândeste la ceva se uit? melancolic. Se va însura tânar, dupa 30 de ani va petrece viata mai buna si fericita.Copila de se va naste sub acest semn, va fi vesela. Trebuie sa se fereasca de ape, de barbatul cel dintâi se va lipsi si va muri de o fiara cu patru picioare. Sa se pazeasca de fiare salbatice si de câini turbati. În genere, cel nascut în aceasta zodie, va fi gânditor, iubitor de învatatura, care îi va aduce bogatie.
ZODIA PESTILOR
LUNA LUI MARTISOR (martie)
Cine se naste sub acest semn al Pestilor nu va fi nici mare nici mic, scurt la grumaz, minunat la fata, frumos la statura, drept, bun, planuitor. Când se supara se îngalbeneste, mândru si îndraznet, si plecat catre învatatura. Va avea un semn la mâna sau la fata, mare la chip, nasul de mijloc, buzele carnoase, voinic si viclean. Pe nimeni nu va crede, se va lauda cu învatatura, din tara lui va calatori si de la straini multa bogatie va câstiga. Iar copilele ce se vor naste în aceasta zodie vor fi mânioase si iubitoare de pricini, înselatoare, iubite de oameni, de barbatul cel dintâi se vor desparti si se vor însoti cu un altul, care li se va parea mai bun.
ZODIA BERBECULUI
LUNA LUI PRIER (aprilie)
Cei nascuti în aceasta luna vor fi buni, sârguitori, slabi la sânge, ciudati la faptura, lungareti la obraz, mâniosi, vorbitori de rau asupra altora, nestatornici, îndrazneti. Vor fi bogati si cinstea curând o vor pierde si iar curând o vor dobândi. Cu oamenii cei buni nu se unesc, sunt artagosi, biruitori la razboi, gata in tot momentul la certuri si batai, înfierbântati la vine, vorbesc tot de rau pe vecinii lor. Multi nascuti în aceasta zodie vor avea rani sângeroase pe trupurile lor, jura lesne pe numele lui Dumnezeu si al parintilor, fara a se gândi la cele ce vor urma.

Citește și HOROSCOPUL BABILONIAN

ZODIA TAURULUI
LUNA LUI FLORAR (mai)
Pruncii ce se vor naste sub aceasta luna vor fi vrednici a semana holde si a chivernisi casa. iubitori de jocuri, buni, îndrazneti. Iubitori de adânci învataturi, veseli si iubitori de muzica. La statura înalti si la fata curati, cu ochii frumosi, cuviosi înaintea oamenilor, deschisi la minte, fara de nici un rau, viata lor plina de tot dorul. Cand vor ajunge la anii cei desavârsiti, se vor scumpi si se vor îmbogati, se vor pleca mai mult la chipul cel duhovnicesc. Vor cauta sa aiba tot vorbe bune, dar nu vor multumi pe oameni cu faptele cele bune. Iuti la fire, pe obraz vor avea un semn, vor fi tacuti si tainici. Pe nimeni nu vor asculta ce i-ar învata, ar dori sa fie tot crezuti si laudati de toti. Vor fi înalti de statura, când vor vorbi vor clipi din ochi. Vor fi mândrii sa se roage lui Dumnezeu, sa nu fie prea iubiti de catre oameni, precum li se arata natura, vor fi sângerosi si foarte suparaciosi, mânia îi aduce la mari pagube, vor trai cinstiti si în desfatari.Aceasta e una din zodiile cele bune pentru orisicine care s-a nascut într-însa.

ZODIA GEMENILOR
LUNA LUI CIRESAR (iunie)
Cel nascut sub acest semn al Gemenilor va vea o fire nestatornica. cu dorinte spre învatatura lucrurilor celor adânci, adica cu pricepere la toate. Va fi om glumet, va face multe si lungi calatorii, îndraznet la vorbe dar rau la minte. La statura scurt, barba rara, dinti lungi, plin de vorbe, curat, cu pricepere pentru orice lucru. Multi de sub aceasta zodie ajung si domni mari. Aceasta zodie este de mijloc, face pe om în genere cu narav, tiitor de minte, stapânitor si biruitor de fiare, afla comori de argint si alte metale scumpe, dar din toate nu e bogat.
ZODIA CANCERULUI
LUNA LUI CUPTOR (iulie)
Cine se va naste in aceasta zodie va fi priceput de mari întelegeri, iubitor de fapte bune, iar de mestesuguri urâtor. Nu va iubi mâncare si multa bautura, iute la mânie, întelept, mândru si îndraznet. traieste multumit cu ceea ce are si va fi mai mult sarac. Va suferi multe boli, va fi pismas si nu va baga în seama dreptatea, va fi tare în mâini, nu va scapa de rani de arme, semn va avea sub brâu sau într-o parte.Omul nascut în aceasta zodie se va veseli mai mult în lucruri slabe, îi place somnul, e credincios, lesne se va îmbolnavi si va trai mult tot într-o stare si într-o fire.

ZODIA LEULUI
LUNA LUI GUSTAR (august)
Copilul nascut în aceasta zodie este frumos si carnos, cu ochii mari, iubit de mai marii lui, putini la numar ca dânsul. De mic cam galbinicios la fata si aplecat la bune rânduiala, la adevar si dreptate, cu bun? întelegere în viata sa. Voinic cu îndrazneala, iubitor de ostenele, bine vazut de cei mari. Parintii nu-l vor iubi, de altii va fi cautat si îngrijit, numai faptele lui nu vor aduce multumirea altora. Va avea mare mânie si în curând se va întoarece, va fi om vrednic si va face lucrurile sale spornice, va avea mari norociri si vrednicii. Va fi bun povatuitor pentru altii si lucrator de multe lucruri bune, destept, fara de nici un rau. Mai bun pentru altii decât pentru sine. Îi va placea mult dreptatea, cinstea si mândria si va fi om voinic.

Citește și HOROSCOPUL FLORILOR

ZODIA FECIOAREI
LUNA LUI RAPCIUNE (septembrie)
Omul ce se va naste în zodia Fecioarei are firea nestatornica, cu pricepere la învataturi adânci si la toate lucrurile si mestesugurile, iar mai ales la aritmetica, adica la socoteli cu numere, la lucruri de cancelarie. Cu mult noroc, va fi bun de fire, cinstit si va vorbi minunat. Oamenii straini vor tinea mai mult la dânsul decât ai sai. Va avea dragoste mare la haine scumpe, va ajunge si om mare. Bolile lui vor fi friguri, varsat, va scuipa mult si va tusi. Spre batrânete îi va pieri grasimea si chinuindu-se mult cu gândul, poate ajunge stricat la minte. E om cu narav si tiitor de minte, dragalas peste fire, înclinat spre trebile sufletesti si deosebit sunt si norocosi.

ZODIA CUMPENEI
LUNA LUI BRUMAREL (octombrie)
Care se naste sub acest semn al Cumpenei va fi de treaba, frumos, curat, iubitor de dreptate, graitor de adevar, daca obiceiurile cele rele nu-i vor schimba firea. Milostiv, cu bunacuvita, vesel si iubitor de muzicA. Curat la fatA, ochi frumosi, statura de mijloc, carnos la nas, minunat la obraz. Cuvios la toti oamenii ce-l vad, când tacut, cand prea vorbitor. Cu inima deschisa, fara nici o sminteala, viata lui plina de tot dorul, sa se roage lui Dumnezeu sa nu fie prea mult iubit, dupa cum il arata natura, sângeros, iute la mânie, dar indata se întoarce si îi pare rau de vorbele sale rostite din iuteal? si mânia lui îi aduce mare pagube. Va trai cinstit, va fi adesea si mândru, iubitor de întelepciune si va fi vazut înaintea altora. Oamenii nu vor prea îndrazni a-i face vreun rau pe fata, dar în spate va avea multi dusmani.

Citește și HOROSCOPUL EGIPTEAN

ZODIA SCORPIEI
LUNA LUI BRUMAR (noiembrie)
Cel nascut în zodia Scorpiei va fi mânios, ucigator, varsator de sânge, fara de rusine, înselator, micinos, vorbitor de rau, nestatornic. Împilat în patimi, viclean si va fi si iubitor de argint. Pururea la arma gândeste si va fi biruitor. Lucrator la toate, gata în tot ceasul la certuri si batai foarte rele. Iute la sânge, rosu la fata si cu parul aspru, în tot ceasul gândeste de rau sa sfatuiasca pe altii si sa cleveteasca pe vecinii sai si n-are astâmpar de a face rau. Va fi vorbitor si în nimenea nu se va încrede si toate le vrea sa fie cum vrea el. Dintre cei nascuti în aceasta zodie vor avea rani vor avea rani sângeroase pe trupurile lor, vor jura îndata de fiece lucru si fara de sfiala pe tot ce e mai sfânt si nu se tem de nimic ce li s-ar întâmpla în urma. Cu muierile lor vor trai necontenit in cearta si în batai. Cu toate acestea vor avea si oarecare narav bun.

ZODIA ARCASULUI
LUNA LUI UNDREA (decembrie)
Copilul ce se va naste sub acest semn al Arcasului va fi cu minte buna si cu socotinta, întelept, cucernic, iubitor de chipul cel duhovnicesc, drept, smerit, milostiv, rusinos, norocos, sfatuitor bun, bine va grai; de rau nu se bucura, frumos la stat, minunat la obraz, cu ochi negrii, va fi tare în umeri, parul neted, trupul drept, va fi vesel, blând, bun la minte, cu chiverniseala asezata. Dintii lati, nasul lung si carnos, de statura mijlocie, buzele late. Când se mânie, se învineteste si îi ies niste vine în fata. Va suferi de durere de cap si de junghiuri, va avea semn la piept sau în frunte.


Un comentariu:

 1. La inceput a fost Cuvantul?!!!?
  O Magie a cuvintelor.....cuvinte asezate in fraze, semantica...... EMITATOR-RECEPTOR...functie de capacitatile noastre de a transmite un mesaj sau a-l receptiona...trezirea subconstientului...Oricum Adevarul este banal de simplu!...Fa cunostinta cu tine, accepta-te si ...omoara timpul cat mai UMAN! IUBESTE!!!!
  Universul etse un joc simplu, daca nu sti regulile...le vei invata intr-o alta viata....si vei fi rezultatul matricei unor Suflete....daca matricea creste si rezultatul in Timp va fi ....departe.......perfectuinea Umana este invers proportionala cu populatia globului....care sfinteste acest Corp Ceresc :))
  CITITORULE! Gaseste drumul cel mai scurt catre Univers... ...Iubeste! Iesi cu mintea din sistemul nostru solar! Simte planetele, simte Universul! Vei descoperi un altfel de Dumnezeu la care nu trebuie sa te pleci sau sa iti fie "frica de El" Intra in rezonanta cu El!!!
  Cu toata aprecierea mea...iti multumesc ptr topic Mihaela! Sa imi fie scuzat tonul ironic...Ganduri bune Oameni buni!

  RăspundețiȘtergere