duminică, 29 decembrie 2013

CRĂCIUN RETROACTIV 


OARE?


În memoria celor care
au murit degeaba!


22 decembrie 1989       
       • Fiecare român avea un loc de muncă şi un salariu decent, acoperitor pentru nevoile lui şi ale familiei sale.

     22 decembrie 2013
    • Milioane de români au fost obligaţi să ia drumul pribegiei, în căutrea unei bucăţi de pâine.

 22 decembrie 1989      
        • Fiecare familie avea asigurată o locuinţă decentă, nu foarte mare, dar suficientă.

      22 decembrie 2013
        • Milioane de familii şi-au pierdut casele, în timp ce alte milioane de tineri din lumea săracă, adică din lumea celor ce-şi câştigă existenţa prin muncă, dacă au norocul să aibă unul, nici nu mai îndrăznesc să se gândească să-şi întemeieze o familie, din lipsă unui spaţiu de locuit.

 OARE?


 22 decembrie 1989     
            •  Învăţământul de calitate şi gratuit a asigurat multor generaţii o educaţie superioară nivelului mediu mondial şi a format o categorii distincte de specialişti şi profesionişti, recunoscuţi la nivel mondial.

     22 decembrie 2013
    • Învăţământul este de foarte proastă calitate, este dezorganizat prin politici de stat, este foarte scump, nivelul educaţional a scăzut foarte mult astfel încât, analfabetismul a atins cote alarmante. 22 decembrie 1989     
            •  Sistemul de sănătate nu era cel mai performant din lume, dar, pe lângă faptul că era gratuit, de beneficiile lui se bucurau toţi românii. 

    22 decembrie 2013
         • Ai bani, mergi la spital. N-ai bani, mori acasă. Sistemul de sănătate a devenit o sursă însemnată de venituri pentru clientela politică aflată la putere.


 22 decembrie 1989     
           •  Românii erau proprietari pe casele lor, pe pământurile lor, pe întreprinderi, fiind deţinător

     22 decembrie 2013
         • După ce Guvernul Petre Roman a naţionalizat acţiunile pe care le aveau românii în întreprinderile în care lucrau sau pe lângă care erau arondaţi, în februarie 1990, prin tot felul de politici antiromâneşti au fost deposedaţi de aproape toate proprietăţile.


  22 decembrie 1989     
                Câteva sute de mii de români lucrau în afara ţării, obligatoriu, fiecare în domeniul lui de pregătire: profesorul era profesor, medicul era medic, inginerul era inginer, maistrul era maistru şi muncitorul era muncitor, tot obligatoriu, cu înaltă calificare.

     22 decembrie 2013
            Milioane de români lucrează în ţări străine, peste 80% dintre ei, medici, profesori, ingineri, specialişti cu înaltă pregătire profesională, fiind obligaţi să presteze tot felul de munci necalificate. 


CE AM CÂŞTIGAT CĂ I-AM UCIS?

22 decembrie 1989     
 •   Principalele două surse de obţinere a veniturilor sunt proprietatea şi munca; cele mai mari venituri  fiind  asigurate prin exploatarea proprietăţilor, în timp ce munca asigură venituri necesare existenţei. Veniturile românilor erau, rezultatul exploatării proprietăţilor, cât şi răsplata muncii fiecăruia, în parte, după binecunoscutul principiu, - cantitatea, calitatea şi importanţa muncii depuse.
   
               Român = proprietar + producător + beneficiar

      22 decembrie 2013
        • Proprietăţile au fost înstrăinate, potrivit dictonului că aceia care le-au proiectat şi construit, le-au exploatat, destul de profitabil, dintr-o dată, după 1989, ei constructorii întreprinderilor respective, nu mai sunt capabili să le administreze.
           Ce au făcut noii proprietari?
Pentru că au dat mai nimic pe ele, şi-au permis ca, în cea mai mare parte a lor, să le vândă la fier vechi. Indiferent de situaţie, veniturile obţinute din exploatarea proprietăţilor nu mai aparţin românilor. Lor, românilor, nu le-a mai rămas altă posibilitate de a-şi asigura existenţa decât din vânzarea forţei de muncă.  Român = sclav


      22 decembrie 1989     
              • Legislaţia era simplă, suplă, clară în exprimare şi extrem de stabilă în timp.

    22 decembrie 2013
         •  Legislaţia  este extrem de stufoasă, extrem de ambiguă şi într-o permanentă schimbare. 
Legislaţia este  generatoare de blocaj financiar, de corupţie şi de criză financiară şi economică.


  22 decembrie 1989     
            •  Alimentarele erau destul de goale, în timp ce în fiecare casă, toate frigiderele şi lăzile frigorifice erau pline. Puterea de cumpărare era mai mare decât oferta.

     22 decembrie 2013
           • Alimentarele, în general magazinele, sunt pline, dar milioane de români nu-şi mai permit de mult să cumpere prea multe mărfuri din ele.

 
 22 decembrie 1989     
             • Infrastructura economică era puternic dezvoltată, cu întreprinderi producătoare aproape în toate domeniile, cu export în peste 140 de ţări, începând cu cele mai dezvoltate ţări ale lumii.

     22 decembrie 2013
            •   Întreprinderile româneşti au fost închise şi vândute la fier vechi.


 22 decembrie 1989     
            •   Agricultura:
Peste 9 milioane de teren arabil erau bine lucrate şi se obţineau producţii foarte bune la hectar
Erau sute de mii de hectare de sere.
Erau combinate de creşterea animalelor.
Sistemul de irigaţii acoperea necesarul de apă la  peste 4 milioane ha
Erau institute de cercetare care acopereau toate domeniile din agricultură
Sute de mii de specialişti lucrau în agricultură etc

      22 decembrie 2013
           •  Agricultură? Care agricultură?
Serele au fost distruse.
Combinatele de creştere a animalelor distruse
Sistemul de irigaţii, zero
Institute de cercetare? Au fost desfiinţate
Specialiştii din agricultură? Au fost primii care au fost trimişi în şomaj
  

 22 decembrie 1989     
         •  Bogăţiile solului şi subsolului erau exploatate cu multă reţinere pentru ca de beneficiile lor să se poată bucura şi generaţiile viitoare.

     22 decembrie 2013
            • Bogăţiile solului şi subsolului au fost înstrăinate şi sunt exploatate într-un stil barbar, de frică să nu se găsească cineva care, în cel mai firesc mod să le aducă în proprietatea şi administrarea statului român.


O PUŞCĂRIE NUMITĂ - SPERANŢĂ

 22 decembrie 1989     
           •    În toate competiţiile care aveau loc la nivel mondial, România, o ţară cu 22 milioane locuitori, ocupa locuri fruntaşe: în industrie (tractoare, utilaje de foraj petrolier, nave maritime, optică, armament etc.; în agricultură (carnea de porc – Comtim Timişoara); în învăţământ (mii de locuri întâi la toate olimpiadele şi concursurile internaţionale); în sport (la toate olimpiadele unul dintre primele zece locuri era ocupat de România) etc.

     22 decembrie 2013
              Industrie, NU!
              Agricultură, NU!
              Învăţământ, NU!
              Sport, NU!
              NU!, NU!, NU!

 OARE?

  22 decembrie 1989     
   •     România care, în aprilie 1964, îşi căpătase independenţa politică faţă de Moscova, în 1989, şi-a căpătat şi independenţa economică.
România stat independedent, suveran

     22 decembrie 2013
        •     România nu numai că şi-a pierdut independenţa economică.
ROMÂNIA ŞI-A PIERDUT ECONOMIA.
   Sursa:  45deani-in-socialismUn comentariu:

 1. Catavencu:"Industria română este admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire..."Am ajuns la astfel de timpuri care ar fi trebuit sa fie ingropate definitiv.Si cand ii cad pe astia cum il ridica pe rege in slavi mi se face sila pur si simplu.Romanul are ori memoria scurta ori masochismul impregnat in gena lui.
  Este revoltator ca am avut ocazia sa fim o tara cu adevarat libera si prospera dar conducatorii nostri nu au invatat nimic din istorie.Au luat si aplicat ce-i mai rau atat din comunism(si pe atunci spaga era la loc de cinste) si ce-i mai rau din capitalism(drogurile numitor comun al degradarii umane)..Sa speram ca speranta e pe gratis si sa continuam sa ne imbatam cu apa rece..ca asa suntem noi ,ce sa facem nu-i vina noastra ca ne am nascut pe aici.
  Sa ai un an 2014,cu surprize plin de sanatate si impliniri.
  Sper sa fi spus aceste cuvine intr-o clipa benefica a universului asa incat sa se adevereasca:)
  La multi ani!

  RăspundețiȘtergere