vineri, 5 august 2011

STONEHENGE - MISTERUL DE LA SUPRAFAȚĂ GĂSIT ÎN ADÂNCURI


SAU ALTE MISTERE 


Pentru că am vorbit despre misterele lumii ăsteia și n-am uitat desenele de la Nazca din Peru, nici Cercurile din Lanuri, care deși apar sub ochii noștri nimeni nu și le poate explica cu certiudine.
Cu același interes e privit și Stonehenge, mai ales că după valul uriaș de desene în lanurile Angliei, e cel puțin interesantă locația acestor fenomene, apariții, sau construcții foarte vechi. 
 Situat în câmpia Salisbury la 3 kilometri Vest de orașul Amesbury, Wiltshire, în sudul Angliei, megalitica construcție a fost aranjată teptat, pornindu-se de la ipoteza cum că ar fi construită de druizi, care au vecuit în Anglia, înainte de cucerirea romană.
Alte surse susțin însă că această construcție datează de mai bine de 1000 de ani, înaintea druizilor, prin 2950 î.H., dar că ar fi luat forma din ziua de azi, în 1600 î.H.
 Nu am să vă vorbesc despre configurația acestui mister, există diverse surse în rețeaua virtuală pentru a vă informa desigur, CITIȚI MAI MULTE AICI  Ce mi-a atras mie atenția însă, este descoperirea din Marea Baltică, care merită share-uită cu voi și nu în ultimul rând riturile druizilor, inițiate la Stonehenge.
O religie neopăgână apartenentă mișcării New Age este și Druidismul modern, care adună prozeliții păcii și iubirii naturii, destul de diferit față de Druidismul antic, care la fel de barbar precum riturile mayașe, avea la bază sacrificiul oamenilor și animalelor. CITIȚI MAI MULTE AICI
Interesant e să găsim multe din riturile druizilor moderni, inițiate la Stonehenge, cum ar fi Adunarea Noilor membri ai Lojei Albior al "Vechiului Ordin al Druizilor", în 1908, la Blenheim lângă Oxford.
Să fie oare vorba tot de o adunare ocultă a unui ordin masonic, la acea vreme? 




Multe din descoperirile care au adus mari semne de întrebare, vin de pe fundul oceanului sau mării.
Nu vorbim aici de un efect bermudic, dar dacă totuși atlanții și lemurienii au ceva de zis în privnța asta?
În romanul Lumea de Jos vorbeam despre un singur teritoriu întins, înghițit de ape, teritoriu care în urma unei curățiri ciclice, se divide în alte teritorii inegale, înconjurate de ape.
Viziunea asupra unui astfel de teritoriu unitar și întreg la acea vreme, ar avea trimitere azi la o evoluție transhumantică care solicită curios, rădăcina mamă a mai multor limbi de circulație.
Desigur e o viziune brută, neștiințifică, însă explică prezența multor fenomene care deși antice, sunt mult mai evoluate, mult peste capacitatea noastră comprehensivă. Cam același sentiment m-a încercat când am văzut imaginile de mai jos.
Mulțumesc pentru video-sursă lui Alin Bittel.








Sunt multe de zis pe marginea acestui subiect, fenomenele se întâmplă azi sub ochii noștri și nu avem capacitatea să dezlegăm acest puzzle.
 Deși toate construcțiile autentice erau orientate după soare, păstrându-se o cronologie, ținând cont de solistițiul de vară sau fenomene naturale, erau construcții care aveau la bază învățături astrologice, astronomice, cosmogonice etc, ceea ce determina acea civilizație să cunoască zilele siderale, să construiască calendare, să delimiteze spațiul și timpul fizic.
Nimic nu era poziționat întâmplător, fie că vorbim despre desene, statui, piramide sau alte zigurate.
Și dacă tot avem semne, dovezi, mărturii, nu ne este încă clară neputința noastră, a celor de azi și de ieri, de a  înțelege demersul cunoașterii și proasta orientare spre înainte, pentru că vasta tehnologie devine o epavă în fața pre-începutului, astfel că evoluția este de fapt - mersul înapoi spre adevăratele noastre rădăcini pământene sau extra-pământene.





______________GENIAL_________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu