vineri, 26 decembrie 2014

OMUL DE CRĂCIUN



Nimeni nu mai crede în Moș Crăciun! 
Povești pentru copii venite din Laponia, Țara Fulgilor de Nea...


Nimeni nu mai crede în spiritul Crăciunului, acel dans nebun în jurul bradului cu miros de portocale și cozonaci proaspăt născuți din cuptor...
Astăzi am sa vă spun povestea Omului de Crăciun care vrea să iasă din fiecare din noi și să îmbrace haina sărbătorii magice.




Povestea lui începe cu un nume... Nikolas, un copil din Nordul Finlandei care își  pierde părinții într-un accident dar care din iubire pentru surioara lui mai mică pe care o pierde de asemenea, începe să îi cioplasca în fiecare an câte o jucărie.





Tradiția face ca pentru fiecare copil din familia care l-a adoptat, drept recunoștință si din iubire, să lase în fiecare an cate o jucărie la ușa lor.
Așa se naște Omul de Crăciun, care nu e altul decât Sfântul Nikolas (Nicolae) sau Moș Crăciun.
Puteți vedea povestea lui aici!




Omul de Crăciun vrea să iasă din cutia minții și să vă intre în inimă - acolo unde totul este posibil, credibil, realizabil!
 El vine pentru copilul din noi care se naște în fiecare an în Decembrie și ne reamintește cum e să ne bucurăm de copilăria trăită sau netrăită, dar care poate renaște în fiecare dintre noi.







3 comentarii:

  1. M-ai intrecut in abundenta de imagini minunate si in frumusetea lor.Asta-i sufletul tau de artist Mihaela draga,sa imbini culorile si maiestria condeiului tau inconfundabil pentru a reda o poveste cu doua sensuri, credinta si necredinta.A crede in spirtul craciunului sau a nu crede.Dualitate shakerespeana,"a fi,sau a nu fi asta-i intrebarea!":)Totusi povestile existe si uneori ele se materializeaza,cand nu te astepti.
    Iti doresc ca restul sarbatorilor de iarna si noul an ce va veni sa-ti aduca surprize frumoase si impliniri magnifice
    te pup si imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa mea Ryana@
    tu esti singura dovada vie ca cine iti e sincer aproape nu se va pierde in marea de Ego-uri... Dintre atatea suflete care mi-au scris aici, esti singura ramasa care mi-a fost aproape nu numai de sarbatori!
    Pentru asta te iubesc si te pretuiesc enorm.
    Craciun Fericit prietena mea draga!
    Sa ne fie lumina si bucurie in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  3. Maine e o noua zi dar si un nou an,un an pe care ti-l doresc sa fie primul din cel mai buni ani ai tai traiti vreodata.Cu impliniri,sanatate,bucurii si multa iubire.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere