vineri, 19 iulie 2013

Cascada Bigăr: Din anonimat, pe primul loc într-un top american!


Sursa

În clasamentul "Opt cascade unice din lume" realizat de jurnaliştii americani de la The World Geography, Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin se află pe primul loc, deşi în ţară nu se ştie mai nimic despre ea.

VIDEO

Cascada Bigar, unica in lume
Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin, situată în rezervatia cu acelaşi nume din Munţii Aninei, a fost inclusă, alături de alte şapte căderi de apă din diferite ţări, într-un top al cascadelor unice în întreaga lume, întocmit de jurnaliştii de la The World Geography. Abia această recunoaştere internaţională i-a adus şi un renume la ea acasa unde, până acum, nu prezenta niciun interes.Acces uşor, la câteva zeci de paşi de drumul naţional ce taie Cheile Minişului, împrejurimi superbe, amplasament inedit, exact la mijlocul distanţei dintre Ecuador si Polul Nord pe Paralela 45 şi unică în lume datorită felului în care cade apă. Sunt suficiente atuuri pentru ca Bigăr, cascada izvorâtă din peşteră, să fie un reper important pe harta turistică a României.  Lucrurile, nu stau, însă, deloc aşa.

(w380) Cascada Bi

Fiind parte a Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, Rezervatia Bigăr se supune regulamentelor. Practic, singurul lucru permis în zonă este conservarea. Şi a fost conservat totul, inclusiv un popas turistic construit în anii 80 şi abandonat pentru că în parcurile naţionale nu este permisă derularea de activităţi economice.
Restricţiile din parc nu explică, însă, lipsa de promovare. Pentru aceste zone, în care nici nu poate fi vorba de campinguri sau de pensiuni, ONG-urile de mediu propun varianta ecoturismului.
În clasamentul "Opt cascade unice din lume" realizat de jurnaliştii americani, Cascada Bigăr este urmată de Cascada Flacăra Eternă din SUA. Aceasta adăposteşte într-o grotă o flacără de aproximativ 20 de centimetri care arde continuu, fiind alimentată de gazul din subteran.
Clasamentul este completat de Cascada Asik-Asik, din Filipine, Cascada Orizontală din Australia sau Cascada Sângelui, din Antarctica.

2 comentarii:

  1. multe din frumusetile ţării noastre rămân necunoscute,mai ales acum când toţi vor să viziteze lumea din afară..aici chiar se potriveşte zicala,"mai verde este iarba peste gardul vecinului",doar că din păcate asta-i o zicală românească..doar românul vede frumosul la alţii fără a băga de seamă bogăţia de lângă el,fie ea chiar şi a naturii..bine că totuşi mai sunt unii care luptă pentru valorile noastre:)
    pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ryanna@ mea draga....
    Daca ar fi sa asez imagini din toata Romania unde n-a trecut picior de om, am fi cotati ca cel mai imbecil popor de care nu se profita turistic...
    Cuvintele sunt de prisos!
    Asta ne e tara, din pacate.
    Te imbratisez cu dor.

    RăspundețiȘtergere