vineri, 6 august 2010

CE-ŞI DORESC BĂRBAŢII ?

BARBATII SUNT CA VINUL
ABIA SPRE BĂTRÂNEŢE DEVIN DE CALITATE :)

Un bărbat va înţelege femeia, dacă se va înţelege pe el însuşi.



"Noi, barbatii, putem sa spunem multe si multe sa juram. In realitate, ceea ce aratam intrece ceea ce voim - asa cum dovedim, de altfel. 
Suntem mari in promisiuni, dar in iubire, mici." William Shakespeare.

 "Toti barbatii suntem al naibii de ocupati.
Desi suntem ocupati avem vreme de femei.
Desi avem vreme de femei nu prea ne intereseaza de ele.
Desi nu prea ne intereseaza femeile, tot timpul avem una langa noi.
Desi tot timpul avem una linga noi, ne mai "dam"

si la alta sau altele.
Desi ne mai dam la alta sau altele ne enervam daca femeia cu care suntem ne paraseste.
Desi femeia cu care suntem ne paraseste, tot nu invatam din greselile pe care le facem (si tot ne dam la altele).
"



Cu numai 15 Ron puteţi intra în universul bărbaţilor, autorul Knott Mutch a avut inspirata idee să vă facă cunoştinţă cu misterioasele gânduri ale bărbaţilor despre femei şi uite aşa ajunge pe rafturile librăriilor preţioasa lui carte "Tot ce ştiu bărbaţii despre femei", carte care a reuşit să surprindă zeci de mii de bărbaţi si femei, o adevărată capodoperă literară, zic eu :)
Nu ştiu dacă să zâmbesc sau să mă pună pe gânduri acest lucru, mai ales când te izbesc sute de pagini în blanc, numerotate cu drag, nu vreau să vă spun cum arată cuprinsul... la fel de imaculat!
Durere mare dragii mei bărbaţi, atâta chin şi celuloză căsăpită, doar pentru nişte pagini albe şi frumos numerotate, dar cine ştie... poate marele autor Knott s-a gândit că n-ar fi rău să intraţi şi voi în posesia unui jurnal, de ce nu, aveţi deja coperta, tot ce trebuie să faceţi e să vă lăsaţi gândurile să curgă vijelios :)
Şi pentru că am atăcat un subiect delicat, aş vrea să punem la punct odată pentru totdeauna această dilemă!
Bărbaţii se plâng că nu înţeleg femeile, femeile se plâng că bărbaţii sunt superficiali, necizelaţi, din ce în ce mai puţin romantici, foarte neatenţi cu ele, etc.
Bun până aici, am o întrebare pentru voi bărbaţii de azi şi de ieri, această specie rara avis, despre care s-au scris istorii, romane controversate, arhive întregi despre prezenţa voastră în această lume, ce vă doriţi voi dragii mei, aveţi habar?


Ce vreţi de la ele?

 
Ne-aţi dăruit o coastă, aţi creat un imperiu patriarhal, aveţi pălăria pusă într-un sistem în care femeia a început să dea din mâini vertiginos să-şi ceară drepturi egale.
Aţi dus războaiele stigmatizării voastre ca fiind consideraţi: "porci societali, infideli, afemeiaţi, vânători, pasageri prin relaţii, mitomani, iresponsabili, placenta fidelă unei halbe de bere" şi lista poate continua, dar dacă aţi fi nevoiţi să semnaţi un act "marital" cu un bilet pe viaţă la toate meciurile de fotbal, aţi pune 3 verighete pe deget, nu una :)
Am să-mi permit a face o clasificare a bărbaţilor vis-a-vis de puterea lor de selecţie în ceea ce priveşte femeia, iată cum stă treaba:














1. IT-iştii - (îi întâlneşti fideli tastelor şi jocurilor pe calculator, empatici cu tot ce înseamnă "world of warcraft", ba mai mult găsesc o preocupare minuţioasă şi o legătură metafizică între desktop şi PHP-ul cu care ar programa femeia :)
____________
Vor o femeie atipică, inteligentă, finuţă, intempestivă, serioasă, spontană, de preferat nefumătoare, fidelă, dar să fie lascivă între aşternuturi.


2. MAMMONI - (pentru cei ce nu ştiu încă, "mammoni" e un curent din Italia, care nu are legătura cu Emo), de altfel se aplică pentru "mama's boy", sunt acei bărbaţi "căsătoriţi cu mama până la vârsta maturităţii".
____________
Vor o femeie "mamă-surogat", care să le facă menajul, să-i alinte, de ce nu, să le citească poveşti noaptea înainte de culcare şi care n-o să vă-nşele niciodată, nu e tipul de bărbat care să iasă la o bere cu băieţii, dar e tipul de bărbat care o să scoată mereu la restaurant... pe mama :)


3. CAT-MAN - (sunt bărbaţii timizi, introvertiţi, nesiguri pe ei înşişi, care simt o inefabilă atracţie faţă de pisici). Nu veţi găsi în albumul lor poze cu fostele, o nu :) ... însă o să vă delectaţi ochiu' cu tot ce înseamnă mâţe, motani de angora, fie că îi plimbă pe umeri, în braţe, pe pernă, sau de ce nu, chiar între voi, prin aşternuturi :)
____________
Vor o femeie puternică, independentă, autoritară, logoreică, cu o puternică sexualitate, debordantă, care să-i pună mereu în centrul atenţiei.

4. SOLDIER-MAN - (se mai numesc şi "bărbaţii-şcoliţi" şi asta pentru că sunt deja formaţi, acei "craft-men" pe care nu-i mai puteţi modela, updata, prelucra după tiparul vostru).
Sunt bărbaţii autoritari, riguroşi, dogmatici, opaci, inflexibili, tipicari, geloşi, orgolioşi şi foarte infatuaţi.
_____________
Vor o femeie cu un caracter slab, supusă, care acceptă compromisurile, fidelă, ascultătoare, pasivă, tipul de femeie "Yes Sir", care nu va ieşi niciodată din cuvântul lui.


5. CASANOVA - (este tipul de bărbat care nu poate fi judecat, patalogia nativă a infidelităţii lui este motivată prin puternica atracţie faţă de femei pe care nu şi-o poate controla şi deşi nu poate fi fidel niciuneia dintre ele, în viziunea lui el le "iubeşte" pe toate egal).
____________
Vor o femeie liberă, fără obligaţii, frivolă, aventurieră, independentă, spontană, isteaţă, cu potenţial sexual, activă, care să nu pună prea multe întrebări :)


6. CHEAP-MAN - (este bărbatul care o să vă numere mereu dumicaţii, la care o să vă prezentaţi în fiecare zi cu listuţa cumpărăturilor zilnic făcute, pentru care femeia va fi mereu materialistă).
Vreţi să vă scoată la o cină romantică?
Nu-i nimic, cel mai de lux restaurant ever, poate fi la voi acasă :)
Vreţi să vă facă câte o surpriză în fiecare zi?
N-aţi ştiut că e bărbatul pragmatic care nu dă banii pe fleacuri, el are mereu grijă de sănătatea voastră, sucurile sunt pline de E-uri, există ceaiuri naturale:)
Vreţi să vă cumpere un desuu elegant cu care să-l cuceriţi?
Nu... dragele mele, el vă vrea goale şi neboite, preferă tipul natural, necostisitor:)
Vreţi o rochie frumoasă pe care tocmai aţi vazut-o în vitrină?
Dar rochia de anul trecut ce are?
Poţi să-ţi pui şi un sac pe cap, el te va iubi oricum:)
____________
Vor o femeie simplă, necheltuitoare, naturală, care să-şi menţină silueta printr-un maraton zilnic între job şi casă şi de ce nu, care să iubească călătoriile imaginare de la fereastra dormitorului :)


7. BĂRBATUL IDEAL - (numit şi prinţul pe mârţoagă, careia i-ai dat jaratec şi a devenit cel mai nobil armăsar).
E bărbatul din vis, din filme sau din tabloidele mediatizate şi intangibile.
E acel prototip irealizabil la care visează orice femeie, pentru că este fidel, manierat, romantic, cizelat, educat, curat, responsabil, puternic, sincer, atent, spontan, activ, pasional, răbdător, tenace, pragmatic, copilăros dar în acelaşi timp matur, tandru dar sălbatec, misterios dar ca o carte deschisă, independent dar familist, fără mamă dar iubitor de copii, care te sună de la serviciu de N ori pe zi, dar care nu te sufocă cu prezenţa, cel care face cumpărăturile cu tine şi te aşteapă cu orele în mall să-ţi alegi pantofii, cu care găteşti împreună , zaceţi cu orele-n cadă sau la duş, care preferă să te scoată la o plimbare prin Cişmigiu când joacă România semifinalele, care nu întoarce capul după femei pe stradă, ci se uită doar cu coada ochiului, care te crucifică în pat şi îţi lasă un trandafir pe pernă dimineaţa şi un bileţel alături, care-şi doreşte să îmbătrânească lângă tine, care are toate garanţiile de a te cere de soţie şi pentru care un fier pe deget nu înseamnă privarea de libertate, dar nu în ultimul rând, cel pentru care lumea începe şi se sfârşeşte cu tine!
Ce frumos sună, nu fetelor? :)
_____________
Vor o femeie cum eşti tu!


Eh, dragele mele, asta fu o mini-clasificare a ceea ce azi bărbatul ne îndeamnă să luăm în consideraţie, vă rog să ţineţi însă seama că este o apreciere sugestivă dar deloc bătută-n cuie, ironia mesajului este mai mult decât vizibilă.
Cu siguranţă aceste tipare pot fi dărâmate de oricine crede şi poate înţelege că adevărata cunoaştere nu stă în etichete cu notă satirică, am vrut doar să vă aşez puţin zâmbetele pe buze, să nu mai dramatizaţi atât lumea lor, pentru că nu bărbatul este dilema vieţii, ci dorinţa noastră de a ne autoconştientiza trăirile, visele, nevoile şi nu în ultimul rând sinele.
E adevărat că se poate scrie foarte bine şi despre ce îşi doresc femeile în ziua de azi, ca fiind un reverso la ce am scris mai sus, dar pentru cine are ochi să vadă, fără a personaliza tematica, va vedea că se subînţelege deja asta.
Trăind de-atâtea secole într-o lume a bărbatului, mi-am permis să pun cap de listă doleanţele acestora, cu specificaţia:
Nu toţi bărbaţii intră în această clasificare, cum de altfel nu toţi bărbaţii sunt "bărbaţi" :)
Dragii mei bărbaţi, e uşor să devii gentilomul care ştie a săruta o mână domniţei cu pricina, întrebarea mea este:
Aţi saruta-o tuturor domniţelor, indiferent ca vă e iubită, amică, femeie de serviciu, sau amantă?
E uşor să catalogaţi femeia uşoară ca fiind de joasă speţă, materialistă sau vandabilă, însă ce mă nedumireşte pe mine când faceţi asta, ce căutaţi lângă astfel de femei? :)
Şi dacă detestaţi astfel de femei, de ce le mai judecaţi dacă nu intră în sfera căutărilor voastre?
Astea fiind zise, cred că e mai mult decât provocator ce am scris aici, aşa că aveţi drept la replică din plin.

Un comentariu:

  1. Bine te am regasit Celest tina ce esti:P undeva am un blog ca raspuns al tau.....
    http://gavrilutaiulian.blogspot.com/2008/08/femeia-intre-telenovela-si-mantuire.html

    RăspundețiȘtergere